El passat dimecres 19 de febrer, els alumnes de 6è de primària vam fer una visita al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (Terrassa). Després d'haver estudiat els conceptes d'electricitat i magnetisme a Science, al museu de Terrassa vam fer un taller de treball cooperatiu per descobrir les propietats elèctriques i magnètiques de diferents materials, també vàrem fer experiments amb electrostàtica i vam treballar amb circuïts elèctrics. Finalment els nens i nenes van visitar la gàbia de Faraday amb experiments d'alta tensió.

Si voleu veure les fotos de la sortida cliqueu a llegiu-ne més.

El divendres 21 de febrer , els alumnes de 5è de primària vàrem anar al Delta del Llobregat. Tot fent un itinerari per dins la reserva del Remolar-Filipines els nens i nenes van poder observar tan la flora com la fauna de la zona. Uns monitors, molt experimentats, ens van donar instruccions de com ens havíem de comportar dins la reserva per tal de no molestar els animalons, també ens van ensenyar les característiques de les plantes que viuen en el territori del Delta, el Jonc, el Canyís, el Tamariu, la Salicòrnia... Des d'una aguaita, amb els binocles, vam observar bernats pescaires, cabussets, ànecs de coll verd i fins i tot algunes tortugues...! Aprofitant el bon temps que ens va fer, vam dinar al parc del Prat i després vam tenir temps de jugar una estona llarga fins l'hora de tornar cap a l'escola.

 

 

 

5è VISITA EL MNAC

El passat divendres 25 de març 5è va anar a visitar el Museu Nacional d'Art de Catalunya on s'exposen obres de diferents artistes, principalment catalans i s'acullen obres dels diferents períodes artistics. Nosaltres vam visitar un ventall d'obres que representaven el recorregut de la pintura des de la pintura eclesiàstica fins a l'expressionisme, que ja hem anat veient a classe. Després, per finalitzar, vam fer un petit passeig al voltant de la pintura i escultura gòtica catalana. Vam anar acompanyats del professor d'Educació Visual i Plàstica, Óscar; que ens va anar explicant tot perquè no se'ns passés res per alt.

{youtubejw}q4cZ4EzDdbg{/youtubejw}

 

SCIENCE

El passat curs 2011-12, els alumnes de 5è de primària van començar una nova experiència educativa, una hora de medi a la setmana la fan en anglès. Aquest curs 2012-13 els alumnes de 6è han continuat fent science, així doncs, tots els alumnes de Cicle Superior de primària fan una hora de medi en anglès.

Aquesta hora que anomenem Science respecta el currículum del curs. Presenta la informació d’una manera clara i senzilla i facilita als alumnes del cicle superior de Primària els instruments necessaris perquè siguin capaços de comprendre-la i interpretar-la.

 

En un procés d’implantació progressiva i permanent d’ensenyament bilingüe (en aquest cas, l’ anglès), en què l’alumne fa com a mínim quatre cursos que està escolaritzat, aquest Projecte planteja uns aprenentatges basats en un equilibri entre l’aprenentatge dels continguts de l’àrea i la immersió en una llengua diferent de les pròpies. El resultat és enormement motivador perquè els materials s’han dissenyat específicament per a complir aquest objectiu i perquè utilitza una metodologia activa i participativa en què l’alumne pot apreciar la utilitat dels aprenentatges d’una manera immediata i contínua. Per això, la metodologia didàctica aplicada a Science afavoreix el desenvolupament maduratiu dels alumnes.

 

Moltes de les activitats i tasques que es plantegen faciliten que els alumnes estableixin vincles entre els aprenentatges previs i els nous, i així aconsegueixin un aprenentatge significatiu, adequat a les seves necessitats i interessos, i que mostri la funcionalitat i utilitat dels nous aprenentatges.

 

La motivació s’aconsegueix, per tant, d’una manera natural, però també mitjançant materials específics pensats per a aquest propòsit:

 

  • Presenta activitats en què els alumnes han de participar activament, cosa que al seu torn afavoreix la capacitat d’aprendre tots sols.

 

  • Té en compte els ritmes i estils d’aprenentatge diferents i els graus de desenvolupament maduratiu.

 

  • Promou el treball en equip, té en compte les capacitats que entren en joc en l’aprenentatge i està orientada a l’assoliment dels objectius.

 

  • Així mateix, té en compte l’educació en valors: els apartats específics que consideren aquest aspecte s’adrecen a l’adquisició d’actituds de diàleg, de resolució de conflictes, i també a l’ús d’habilitats socials necessàries per a facilitar la bona comunicació i el bon estar del grup.

 

En conseqüència, un objectiu prioritari de Science és la immersió en la llengua anglesa. Per a això, i sense deixar de banda l’assoliment dels objectius propis de l’àrea de Coneixement del medi natural i social, es planteja l’acostament progressiu a aquesta llengua diferent de la pròpia i el desenvolupament de les habilitats comunicatives dels alumnes.

 

Science pretén proporcionar informacions diverses sobre el món i facilitar als nens i nenes els instruments necessaris perquè siguin capaços de comprendre-les i interpretar-les. Per tant, té una importància conceptual clara, però els conceptes es treballen sempre associats als procediments necessaris per a adquirir-los i a les actituds que se’n deriven. Science no pretén avaluar la seva competència en llengua anglesa sinó que aquesta és només la llengua vehicular de l’àrea que s’imparteix, no es té en compte el nivell d’anglès que tenen els alumnes, ni la seva correcció gramatical, tan sols es valora els coneixements que es van adquirint i les seves ganes d’aprendre dia a dia.

 

Els alumnes de 5è A i B i 6è A i B,  van preparar una exposició dels continguts treballats en el primer trimestre i part del segon. Els nens i nenes van treballar de valent aportant tota la seva creativitat, originalitat i esforç! Val la pena que doneu un cop d’ull a les seves creacions!!!!

 

 

Per veure la galeria d'imatges de l'exposició de treballs de science feu click a "llegiu-ne més":

HALLOWEEN 2013!!

Els alumnes de 6è van preparar una obra de teatre pels companys de 5è de primària. L'objectiu és donar a conèixer tradicions de la cultura anglesa i fer-ho de la manera més motivadora possible. Per això alguns alumnes de 6è A i 6è B, voluntàriament, van representar una festa de Halloween talment com es faria en una típica casa londinenca el 31 d'octubre. Disfresses terrorífiques, decoració monstruosa, 'Trick or treaters', etc. Els nens i les nenes de 5è van aplaudir els actors efusivament!

Aquí teniu els dos grups d'actors i d'actrius que van participar a l'obra.

Subcategorías